Industrieel leidingwerk

Stefdec beschikt over een erg uitgebreide expertise in industrieel leidingwerk zowel in inox als in staal. Dit omvat leidingen van alle aard (stoomleidingen, waterleidingen, leidingen waardoor chemische producten lopen). Noem het en wij realiseren wat u wenst.

Wij bieden onze klanten een totaalpakket:

  • P&ID en layout, ontwikkelen 3D-model van de volledige installatie, efficiënte realisatie van de installatie.
  • Projecten
  • Dagelijks onderhoud & herstel.
  • Maatwerk: op vraag van de klant kunnen in het atelier alle laswerken geprefabriceerd worden.
  • Afwerking (via gespecialiseerde onderaannemers): stralen, schilderen en galvaniseren.

Bij de uitvoering van werken zijn timing en planning cruciaal voor een bedrijf. Door de unieke combinatie van staalbouw en leidingwerken is Stefdec in staat om volledige skids te ontwerpen volgens de specificaties van de klant. Op die manier kan de plaatsing van een dergelijke skid on site binnen een erg beperkt tijdschema gebeuren, zodat de impact voor de klant en de kans op problemen bij de uitvoering minimaal is.

Aanvraag al uitgewerkt door een studiebureau?

Ook een volledig (door een studiebureau) uitgewerkte aanvraag kan door
ons uitgevoerd worden.

Leidingwerk op tankterminals

De absolute specialiteit van Stefdec: op- en overslagbedrijven die vloeistoffen behandelen. Zowel het werkingsprincipe van deze bedrijven als de manier van werken (conform de gewenste veiligheidseisen) is voor ons glashelder. Dit zorgt ervoor dat bij de opvolging door de bedrijven zelf dit in een rustige aangename sfeer kan gebeuren, aangezien de opvolging ‘beperkter’ is.

Uitgekiende procedures

Voor de uitwerking van de industriële leidingen beschikken wij uiteraard over de nodige know-how inzake lasprocedures, zodat de kwaliteit van uitvoering steeds gewaarborgd is.

Ondergrondse leidingen

Ondergrondse waterleidingen in gietijzer, GRE of HDPE ten behoeve van een blusinstallatie waarop hydranten (waar de brandweer water kan afnemen) staan gemonteerd, behoren tevens tot ons werkgebied.

Zowel nieuwe als bestaande installaties

Uiteraard werken we niet enkel aan nieuwe projecten, maar verzorgen we ook aanpassingen aan bestaande installaties.

Meerwaarde: combinatie industrieel leidingwerk en staalstructuren

Het biedt een enorme meerwaarde voor de klant om bij de uitvoering van projecten zowel de plaatsing van de leidingen, alsook alle staalstructuren die daarbij nodig zijn te laten uitvoeren door één en dezelfde firma. Door onze expertise en know-how, kunnen wij u dit combi-pakket aanbieden.
Dit betreft zowel de zogenaamde ‘piperacks’ (= staalstructuren waarin leidingen liggen), alsook alle steuntjes, bijkomende stalen liggers, toegangsbordessen, trappen, laadplaatsen,…
LEIDINGEN + STAALSTRUCTUREN =

  • verantwoordelijkheid wordt gecentraliseerd bij Stefdec
  • minder zorgen en coördinatie in hoofde van de klant
  • snellere doorlooptijd van de werken
  • economischer project

Meer weten? Neem contact op