Staalstructuren

Onze activiteiten inzake staalbouw zijn voornamelijk gericht op de industriële markt. Enerzijds spitsen wij ons toe op de studie, het ontwerp, de prefabricage en de afwerking (schilderwerk of galvanisatie).
Anderzijds wordt de focus ook gelegd op de montage van staalstructuren zoals ‘piperacks’ (structuren voor het dragen van leidingen), bordessen, toegangstrappen, luifels, laadplaatsen, kooiladders, …
Vaak worden met betrekking tot deze staalstructuren bijzondere eisen gesteld inzake belasting, toegankelijkheid, aansluiting op bestaande structuren, ergonomie, beveiliging tegen aanrijdingen, …
Geen enkele uitdaging is voor ons te groot.

Wat doen we precies?

Om de gevraagde staalstructuur op een efficiënte manier te realiseren, wordt door middel van een gespecialiseerd tekenprogramma eerst een 3D-model ontwikkeld. Dit 3D-model maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig alle materiaallijsten, bestellijsten, zaaglijsten, lastekeningen, montageplannen, overzichtsplannen op te stellen.
Dit impliceert dat de klant vóór de uitvoering alles op realistische wijze kan bekijken, hetgeen de mogelijkheid biedt om het model indien nodig nog bij te sturen. Na goedkeuring wordt de productie opgestart, waarbij de foutmarge (door het reeds vooraf uitgewerkte model) nagenoeg nihil is.
Het 3D-model wordt uiteraard ter beschikking gesteld van de klant zodat dit als nuttig instrument kan gebruikt worden bij latere onderhoudswerkzaamheden.

Wat ons onderscheidt van andere bedrijven, is dat Stefdec gespecialiseerd is in de combinatie van leidingen en staalbouw. Wij beschikken immers over de nodige programma’s waarbij deze verschillende activiteiten gebundeld worden in één totaal 3D-model. Op deze manier worden leidingen en structuren optimaal op elkaar afgestemd en kan de klant zijn totale installatie reviewen.

Meer weten? Neem contact op